Malkakaton uusiminen Pöljän saunalla 12.8.2017

Terve kiltalaiset!

Olemme saaneet mahdollisuuden osallistua malkakaton rakentamiseen. Pöljän kotiseutumuseo on hyväksynyt tarjouksen savusaunan katon uusimisesta. Päätoteuttajana Rakennus- ja restaurointiliike Lapiomies Oy saa luvan teettää osan kattamistyöstä Restaurointikillalla. Kilta saa rahakorvauksen tehdystä työstä. Tilaisuuteen osallistujat saavat oppia tuohimalkakaton tekemisestä ja yleisemminkin tietoa museorakentamisesta, sillä sulkamestari Marko Huttunen on luvannut luennoida aiheesta. Marko on yksi johtavista malkakattoasiantuntijoista.

Pöljän museo sijaitsee vt.5:n varrella noin 5 km Siilinjärveltä pohjoiseen. Kuljetuksista esim. junalta tai majoituksesta voidaan sopia. Lauantai-iltana voimme kokoontua kylätalolle viettämään iltaa ja talossa voi myös yöpyä omilla patjoilla. Tarjolla on syötävää tai ainakin ruokatarvikkeita, joista voi valmistaa ruokaa.
Voimme aloittaa työt lauantaiaamuna 12.8. noin klo 8. Jatketaan tarvittaessa sunnuntaina. Tarkoitus on purkaa entinen malkakatto ja asentaa uudet tuohet sekä painomalat. Alusrakenteet ovat pääosin kunnossa. Työ dokumentoidaan ja paikat siistitään. Telineet ja muu tarvittava on valmiina paikalla. Malkapuissa on vielä jotain veisteltävää.

Museo on auki ja tempauksesta on ilmoitus paikallislehdestä, joten meillä saattaa olla yleisöä.

Lisätietoa majoituksesta ja muusta voitte kysellä minulta. Puh. 0400 927 246 tai tästä sähköpostista.
Matti Valkonen

Valitettavasti asia varmistui vasta nyt. Toivottavasti pääsette mukaan.